Gume za ATV vozila

Najvažnije u vezi sa gumama za ATV (QUAD).
Bogata ponuda koji će vam uštedeti novac i doneti veću sigurnost u vožnji.

Bogata ponuda ATV guma


Mi vam možemo ponuditi najkvalitetnije gume renomiranih proizvođača, kao što su: BULLDOG, CENTENNIAL, MARS, MASSFX, DIRTDIGGER koje su proizvedene i dizajnirane po poslednjim standardima. Kod nas možete pronaći sve od guma za vaše ATV (QUAD) vozilo. Pored guma, svakako smo tu za vredan savet ali i ukoliko vam se ukaže potreba za servisom ATV vozila, naš autoservis Cobra-Riv već dugi niz godina ima dosta iskustva na to polju održavanja. Čitav jedan segment firme smo posvetili tom polju.

Info

Sve informacije u vezi guma iz ATV prodajnog programa
možete dobiti direktnim pozivanjem stručnog lica.


Kako odabrati pravu gumu?
Oznake na ATV gumama

ATV gume sadrže tri broja koja su međusobno odvojena crticom, znakom X ili kombinacijom ova dva simbola. Recimo, pogledajmo dimenzije 25x10x12. Sve dimenzije guma su izražene i inčima. Jedan inč je 2.54cm. Prva oznaka označava visinu gume kada je guma napumpana, druga dimenzija označava širinu gazišta, takođe kada je naduvana i treći broj predstavlja sam prečnik felne.

Radijalna konstrukcija gume nosi oznaku R (25X10R-15). Nekada su za ATV vozila korišćene samo dijagonalne konstrukcije (bias ply) ali se to promenilo pojavljivanjem sve većeg broja proizvođaća guma za QUAD vozila, te danas i gume sa radijalnom konstrukcijom (radial). Ovde je vrlo važno da znate kakva vam guma ustvari treba za QUAD vozilo, jer su dijagonalne konstrukcije guma idealne za vožnju QUAD-a po blatu i vozilu pruža čvrstinu tokom vožnje, dok se recimo radijalne gume koriste pri agresivnijim načinima vožnje i teškim terenima.

Gume za ATV vozila

ATV vozila koriste različite dimenzije guma, proizvedenih od različitih materijala, tipova, konstrukcije ali i dizajna. Sve to utiče na izgled samog ATV-a tako da pravim odabirom samo određenog dizajna možete podići sebi nivo adrenalina. Naravno, od samog Aizbora ATV guma zavisiće i performanse samog vozila. Vremenom ćete steći i iskustvo kakva vam guma treba za određeni teren i način vožnje.

Najvažniji saveti u vezi sa gumama

Habanje guma


Kao i kod svih ostalih vozila, gume kod ATV-a su takođe potrošna roba. Brzina habanja same gume zavisi od mnogo faktora, ali svakako na to najviše utiču vek trajanja, način izrade, način korišćenaj i upotrebe samog vozila.

Znamo da je ATV vozilo vrlo moćno vozilo i samim tim su mu potrebne i moćni ATV pneumatici. Kupovinom novih ATV pneumatika obezbedićete veću sigurnost u vožni. Nove ATV gume pored sigurnosti, pružaju i bolje performanse ATV vozila, ali i veću snagu pri upravljanju, kočenju i naravno, manevrisanju u svakakvim krivinama. ATV vozilo drugačije zovemo i QUAD, te vaš QUAD će sigurno imati otežano upravljanje ako su gume istrošene, oštećene i neretko ako imaju različit dizajn gazišta. 

Odmah da kažemo da u našem COBRA-RIV auto servisu pored standardnih guma za sva putnička vozila, guma za kamione, guma za autobuse i guma za kombi vozila, vrlo povoljno možete kupiti veoma kvalitetne gume za QUAD tj gume za ATV vozilo. Mi radimo samo sa proverenim markama QUAD guma. Naše višegodišnje iskustvo u servisiranju QUAD vozila, raznim učestvovanjima na takmičenjima, doprineli su da sasvim sigurno možemo da prenesemo svoje iskustvo i na vas, te da vam recimo kažemo da set novih guma pruža mnogo kvalitetnije i bezbednije iskustvo voženja ATV vozola, kao i da u svakom mogućem segmentu nova guma višestruko nadmašuje stare gume, kako po pitanju performansi, tako i po pitanju sigurnosti pri vožnji ovih moćnih vozila.


Kada kupiti gume za ATV


Često nam postavljate pitanje kada je pravi momenat zameniti gume na ATV vozilu? Ono što treba da znate i da vam bude navika, je da prilikom planiranja svake iole duže vožnje proverite stanje guma, a da vam praksa bude da to uradite bar jednom mesečno. Takođe, svaki proizvođač QUAD guma ima i uputstvo i preporuke u vezi održavanja guma i načina kontrolisanja.

Vrlo je važno da izaberete odgovarajuću veličinu i konstrukciju guma za QUAD vozilo.
Kao i svako drugo vozilo, kada kupujete nove gume za ATV vozilo, na prvom mestu treba da znate koje su vam potrebne dimenzije. Sve gume imaju dosta podataka koji su ispisani na obodu same gume, te takve informacije mogu i da vas zbune. 

Krenućemo sa malim kursom kako da odaberete pravu ATV gumu za vaše QUAD vozilo.

Prvo što treba da odlučimo je da stare gume sa vašeg ATV vozila ne menjate za korišćene gume, jer, bez obzira koliko dobro izgledaju te korišćene gume, one su sasvim sigurno izgubile dosta toga od svojih početnih karakteristika. Mi vam strogo proporučujemo da se odlučite za nabavku novih guma za ATV. Kada ste se odlučili da kupite nove gume za ATV vozilo, prvo što treba da znate su dimnzije.

Kod ATV (QUAD)vozila sam dizajn šara zavisi od podloge.

Teren dosta utiče na to koje ćete gume izabrati za svoje ATV vozilo. Gume za ATV vozila su dizajnirana na različit način u zavisnosti od toga vozite li svoj kvad po čvrstoj zemlji, asfaltu, snegu, pesku, vodi, blatu, šljunku. Nemojte bezveze trošiti novac na kupovinu guma sa dizajnom koji nije prilagođen vašem načinu vožnje. Razmislite dobro po kakvom terenu najčešće vozite svoj QUAD, pa time se i rukovodite pri kupovini guma za ATV.

Kada govorimo o terenu po kakvom vozite ATV, onda tu već pričamo o tipovima ATV guma. Pa tako postoje ATV gume za blato, ATV gume za pesak, ATV gume za sve tipove terena, zatim trkačke ATV gume i na kraju ATV gume za sneg.

ATV gume za blato

ATV gume za blato imaju duboke ugaone šare kojima razgrću blato i prljavštinu što vam pomaže da se izvučete iz blatnjavog terena.

ATV gume za pesak

ATV gume za pesak su predvižene da spreče utanjanja ATV vozila prilikom voženaja po pesku.

ATV gume za sve terene (ALL TERRAIN) 

ATV gume za sve terene (ALL TERRAIN) su pre svega gume namenjene za staze različitih podloga. Ono što je njihova karakterisika je da su dugotrajne, imaju odlične sposobnosti za vuču u svim pravcima i odaju utisak glatke vožnje.

Trkačke ATV gume

Trkačke ATV gume su namenjene i tako dizajnirane za vožnju po srednje teškim terenima većim brzinama.

ATV gume za sneg

ATV gume za sneg su specifične po tome što imaju velike razmake između dubokih šara kako bi izbacivale sneg sa strane. Nešt oslično bumama koje se koriste po vožnji po blatu. kao i svaka guma, ako želie da obezbedite da nema proklizavanja, onda će vam biti potrebni i lanci na takvim gumama.

Info:

Ukoliko su vam porebne dodatne informacije u vezi ATV (QUAD) programa, kontaktirajte nas putem telefona 064 1537 157 ili dođite kod nas lično u auto servis Cobra-Riv.


Kontakt

Cobra-Riv d.o.o.
1300 Kaplara 44 32300,
Gornji Milanovac

Radno vreme:

Pon - Pet: 08.00 - 17.00
Sub: 08.00 - 16.00

Telefoni

032/ 701 111
032/ 701 112
 064 1537 157
e-mail: office@cobra-riv.rs

Made with Mobirise - Check it